projekt primarne selekcije

Čistoća osigurala kutije s vrećama za razvrstavanje otpada učenicima u Toplicama i Gimnaziji Žiger

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.02.2019. 10:38

Zadnja izmjena: 08.02.2019. 11:49

Tvrtka Čistoća osigurala je kutije s vrećama za razvrstavanje otpada u Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama te Privatnoj varaždinskoj gimnaziji s pravom javnosti – Gimnaziji Žiger.

Osnovci u Varaždinskim Toplicama i gimnazijalci u Varaždinu uz kutije s vrećama u istim bojama (plava za papir i karton, žuta za plastiku i tetrapak, crna za ostali otpad), dobili su i letke s uputama za razvrstavanje otpada te čuvanje okoliša, a podijeljene su i kutije u koje se mogu odložiti rabljene baterije.

- Mi već razvrstavamo otpad, samo stari papir i komunalni otpad, a odsad ćemo razvrstavati i plastiku, papir i ostali komunalni otpad. Kao eko škola, prošle godine smo taj naslov još jednom potvrdili, tako da naša djeca dosta znaju o razvrstavanju otpada i zaštiti okoliša, ali ovo će biti jedna dobra nadopuna - izjavila je ravnateljica škole u Toplicama Goranka Štefanić.

Projekt primarne selekcije otpada u obrazovnim i ostalim javnim institucijama provodi se od 2013. godine kada je tvrtka Čistoća započela s podjelom opreme za razvrstavanje otpada u osnovnim školama i vrtićima, a nakon čega su zatim uslijedile i sve ostale škole. Osnovna škola u Varaždinskim Toplicama i varaždinska Gimnazija Žiger sada su na popisu više desetaka škola, vrtića i drugih javnih institucija u Varaždinskoj županiji u kojima je omogućeno razvrstavanje otpada na mjestu njegovog nastanka.

Komentari