i dalje oprez prema opakoj bolesti

Crveni križ Ivanec aktivno se uključuje u tjedan borbe protiv tuberkuloze

Objavljeno: 13.09.2016. 16:28

Zadnja izmjena: 13.09.2016. 16:40

Foto: GDCK Ivanec

Izvor: Crveni križ Ivanec

Od sutra pa do 21. rujna ivanečki Crveni križ uključuje se u akciju Hrvatskog Crvenog križa obilježavanja Tjedna borbe protiv tuberkuloze.

Ova je bolest i dalje prisutna u našoj civilizaciji, tako da je čak trećina ljudske populacije zaražena njezinim bacilom, a devet milijuna ih je bolesno.

Hrvatska u ovom pogledu, s 448 oboljelih, stoji bolje od svjetskog prosjeka. Opća bolnica Varaždin i TBC Klenovnik zajedno godišnje prime oko 200 oboljelih iz cijele Hrvatske. Iipak na tuberkulozu treba stalno misliti, osobito kod upale pluća koja ne prolazi uz uobičajeni antibiotik.

Stoga svake godine Hrvatski Crveni križ u istom terminu obilježava Tjedan borbe protiv tuberkuloze, čime se želi upozoriti građane, oboljele osobe i članove njihovih obitelji na važnost sprečavanja, ranog otkrivanja i pravilnog liječenja tuberkuloze.

Ivanečki Crveni križ ove će godine organizirati edukativnu radionicu na sastanku Kluba mladih, kako bi se onda mladi uključili u podjeli informativnih letaka i brošura građanima. Ukoliko i vi primite jedan od takvih letaka - pažljivo pročitajte i mislite na svoje zdravlje.

Komentari