Grad Ivanec

Crveni križ Ivanec krenuo s projektom 'Pomoć u kući na području grada Ivanca 2023.'

Grad Ivanec

Objavljeno: 02.06.2023. 08:50

Zadnja izmjena: 02.06.2023. 08:57

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec je u suradnji s Gradom Ivancem jučer krenulo u provedbu projekta "Pomoć u kući na području grada Ivanca 2023.".

Projekt uključuje pomoć starijim i nemoćnim osobama. Usluge koje će biti pružene krajnjim korisnicima obuhvaćaju: pomoć u dostavi namirnica, u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje podrške  kroz druženje i razgovore te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Grad Ivanec će sufinancirati troškove plaće za dvije zaposlene gerontodomaćice koje će pružati pomoć i potporu za 30 korisnika. Ukupna vrijednost projekta za područje Grada Ivanca iznosi 11.706,00 eura.

- Grad Ivanec prepoznao je veliku potrebu za takvom vrstom usluge na terenu te je izrazio spremnost financiranja takvog projekta. Zahvaljujemo Gradu na suradnji i partnerstvu te na prepoznavanju potreba svojih najpotrebitijih sugrađana i brizi za dobrobit cjelokupne zajednice - poručila je ravnateljica GDCK Ivanec Sanja Pajtak.

Komentari