Za najpotrebitije

Crveni križ Ivanec preko FEAD projekta u prosincu podijelio više od 6 tona hrane

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec započelo je sredinom prosinca s provedbom projekta "Humanitarni paket za središnju Hrvatsku" odobren od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).
Objavljeno: 09.01.2019. 12:23

Zadnja izmjena: 10.01.2019. 08:37

Foto: Arhiva

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec započelo je sredinom prosinca s provedbom projekta 'Humanitarni paket za sjevernu Hrvatsku'' odobren od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, dok su partneri na projektu 8 gradskih društava Crvenog križa, između kojih i GDCK Ivanec.

Nadalje, osiguranjem paketa hrane i higijene korisnicima projekta ublažava se siromaštvo kod socijalno najpotrebitijih skupina, samaca i obitelji, te se unapređuje kvaliteta njihovog života. Osim navedenih aktivnosti podjele paketa hrane i paketa higijenskih potrepština, u sklopu projekta provoditi će se provedbene mjere u području financijske pismenosti i upravljanja kućnim budžetom, te primjena antibiotika kod liječenja djece.

Tijekom prosinca ove godine realizirana je prva podjela u sklopu koje je podijeljeno 407 prehrambenih paketa za najsiromašnije naše sugrađane. Podjelom je bilo obuhvaćeno 90 korisnika s područja grada Ivanca, 97 korisnika s područja grada Lepoglave, 94 korisnika s područja općine Bednja, 51 korisnik s područja općine Donja Voća, 58 korisnika s područja općine Maruševec i 17 korisnika s područja općine Klenovnik.

Podjela higijenskih paketa za jednak broj korisnika biti će realizirana do kraja siječnja ove godine, a vrijednost prehrambenih paketa u prvoj podjeli za područje djelovanja GDCK Ivanec iznosila je nešto više od 50 tisuća kuna, a podijeljeno je više od 6 tona hrane. Vrijednost prve podjele iznositi će više od 70 tisuća kuna i ukupno će biti podijeljeno više od 9 tona robe (hrane i higijene).

Komentari