hrana i higijenske potrepštine

Crveni križ Ludbreg dijeli potrepštine socijalno ugroženim osobama s područja ludbreške regije

Objavljeno: 27.06.2017. 10:34

Zadnja izmjena: 27.06.2017. 10:34

Foto: facebook

U tijeku je treća podjela hrane i higijene iz programa FEAD socijalno ugroženim osobama s područja ludbreške regije u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg.

Danas je na redu podjela u Romskim naseljima u Svetom Đurđu i Karlovcu Ludbreškom. Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg partner je na projektu iz programa FEAD Hrvatskog Crvenog križa "Humanitarni paket za središnju Hrvatsku". Na projektu sudjeluje 28 društava Crvenog križa iz središnje Hrvatske. Do sada su obavljene dvije podjele hrane, jedna tijekom 3. i 4. mjeseca i jedna tijekom 5 mjeseca. U tijeku je treća podjela uz koju se, uz pakete hrane dijele i paketi higijenskih potrepština.

- Ovakav projekt puno znači socijalno ugroženim osobama s područja ludbreške regije te se upravo na ovakav, organiziran način prema jasnim kriterijima odabira korisnika (korisinici zajamčene minimalne naknade, staračka domaćinstva te obitelji s 3 i više djece) može zaista pomoći svim našim sugrađanima kojima je potrebna pomoć. - rekao je Robert Kranjčec, ravnatelj GDCK Ludbreg.

Do sada je u prve dvije podjele podijeljeno 819 paketa hrane dok se u ovoj trećoj podjeli dijeli 432 paketa hrane i 432 paketa higijenskih potrepština. Paketi su podijeljeni u 3 kategorije- za djecu do 4 godine, djecu do 14 godina te paketi za odrasle osobe. Ukupna vrijednost podijeljenih paketa u ludbreškoj regiji iznosi oko 140.000 kuna.

Komentari