ABECEDA HUMANOSTI, UČIM I DJELUJEM

Crveni križ Novi Marof održao edukaciju mladim članovima i srednjoškolcima

Objavljeno: 23.02.2016. 08:37

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 10:59

Foto: Grad Novi Marof

Prošlog tjedna GDCK Novi Marof održalo je edukativnu radionicu za učenike Srednje škole i edukaciju za članove Kluba mladih GDCK Novi Marof...

Abeceda humanosti, učim i djelujem

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof održalo je 17. i 19. veljače 2016. godine edukativnu radionicu pod nazivom "Međunarodno humanitarno pravo" u drugim razredima Srednje škole Novi Marof (2E, 2G, 2P, 2T). 

U radionici koja je dio našeg programa "ABECEDA HUMANOSTI, UČIM I DJELUJEM" sudjelovalo je 44 učenika, a provedena je s ciljem njihova upoznavanja s pojmom, načelima i primjenom Međunarodnog humanitarnog prava, uz naglasak na aktualne primjere u svijetu (rat u Siriji, teroristički napadi, izbjeglice) kako bi ih se potaknulo na promišljanje o problemu kršenja ljudskih prava i humanitarnog prava u iznimnim ratnim uvjetima, te ukazalo na važnost humanog djelovanja bez obzira na to u kojim se uvjetima nalazili (rat ili mir).

Klub Mladih GDCK Novi Marof – održana 1. edukacija članova

U subotu, 20. veljače 2016. godine Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof održalo je prvu edukaciju za  članove Kluba mladih GDCK Novi Marof pod nazivom "Povijest Pokreta i Hrvatski Crveni križ". Dvanaest članova Kluba mladih  pod vodstvom asistentice za rad s mladima, Dijane Ivanušec kroz interaktivnu metodu rada usvojilo je znanja o nastanku, povijesti i razvoju Pokreta Crvenog križa, Hrvatskog Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Novi Marof, znaku i pravilima njegove upotrebe, načelima djelovanja, javnim ovlastima i programskim aktivnostima. 

Većina sudionika s ovom se temom već susrela u sklopu provedbe programa rada s mladima „ABECEDA HUMNAOSTI, UČIM I DJELUJEM“ u svojim školama, tako da je ovo bila prilika za evaluaciju našega dosadašnjeg truda u radu s mladima ali i  mogućnost njima  da utvrde naučeno i prošire dodatnim informacijama u cilju daljnje diseminacije znanja o Pokretu Crvenog križa među mladima.

Do ljeta,  članovi Kluba mladih će sukladno programu rada Kluba mladih za 2016. proći još dvije edukacije, iz Međunarodnog humanitarnog prava  i   prve pomoći, u cilju njihove pripreme za djelovanje u aktivnostima GDCK Novi Marof.

Komentari