klaun-doktori

'Crveni nosovi' izveli predstave Karavan Orkestar u varaždinskom Centru Tomislav Špoljar

Objavljeno: 25.04.2023. 14:17

Zadnja izmjena: 26.04.2023. 09:56

Crveni nosovi klaunovi-doktori izveli su četiri predstave Karavan Orkestar u varaždinskom Centru Tomislav Špoljar, ispunivši ga igrom, pjesmom i smijehom, a dogđaj se odvio na inicijativu varaždinskih Lions klubova.

Izvedbom Karavan Orkestara, klaunovidoktori pažljivo osluškuju potrebe djece s teškoćama i ostavljaju im prostor za reakciju, u kojem god obliku ona došla. Oni su umjetnici posebno educirani za rad s ranjivim skupinama i prilagođavaju se individualnim potrebama svakog djeteta, kako bi sa svima podijelili osmijeh i osjećaj sreće i zadovoljstva.

U predstavi Karavan Orkestar u Varažinu, sudjelovalo je 40 učenika Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. Kako su istaknuli, zainteresirano sudjelovanje učenika, pokazatelj je da je umjetnost dobrodošla i potrebna u rehabilitacijskim ustanovama. Inače, misija Crvenih nosova je donijeti osmijeh i olakšanje onima kojima je to najpotrebnije. Iz godine u godinu ona se sve više širi upravo zbog podrške zajednice u kojoj djeluju, objasnila je Maja Rusan, voditeljica Odjela prikupljanja sredstava i komunikacija Crvenih nosova.

- Predstava je bila jako zanimljiva, a moram reći da je, po meni, bila jedna od najbolje prilagođenih predstava našim učenicima. Svi su rado sudjelovali u predstavi, puno su se smijali, plesali su i pjevali. Posebno umirujuć dio za njih bio je ples s plavom prozirnom tkaninom uz nježne zvukove triangla u pozadini. Svi su se u učionice vratili jako zadovoljni, a idući dan učenici su tražili klaunove i pitali kad će opet doći. Hvala vam od srca! - rekla je učiteljica Marina Radosavljević mag.rehab.educ.

Komentari