"Cvijet" dočekuje međunarodni ocjenjivački sud

Objavljeno: 20.06.2011. 12:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

U Varaždin sljedeći tjedan stiže međunarodni ocjenjivački sud europske hortikulturne asocijacije „Entente Florale Europe“ koji će odlučivati o dodjeli nagrade „Zlatni cvijet Europe“. Djelatnici Parkova zato su odlučili svom gradu pokloniti cvjetnu skulpturu.

Cvjetna skulptura „Cvijet“ postavljena je na križanju Optujske i Trstenjakove i trebala bi dodatno impresionirati međunarodni ocjenjivački sud koji odlučuje o dodjeli nagrade „Zlatni cvijet Europe“.

Varaždin je naime ušao u uži krug jedanaest europskih gradova od kojih će jedan biti nagrađen najvišom europskom hortikluturnom nagradom. Na natječaj se inače ove godine prijavilo čak 5400 gradova i mjesta Europe i već sam ulazak u finale natjecanja je veliki uspjeh za Varaždin.

S obzirom da su ove godine drastično smanjena sredstva iz gradskog proračuna za hortikulturno uređenje grada, „Parkovi“ su uredili samo dvije cvjetne skulpture, „Racu“ i „Pauna“.

No, nakon što je Varaždin ušao u finale natjecanja „Zlatni cvijet Europe“, „Parkovi“ su odlučili urediti još jednu skulpturu, „Cvijet“.

Direktor „Parkova“ Slavko Vegar istaknuo je da je skulptura uređena s više od dvije tisuće raznih cvijetova, a u punom sjaju bi trebala zasjati za nekoliko dana kad svi ti cvijetovi procvjetaju.

Zamjenik gradonačelnika s ovlastima gradonačelnika Zlatko Horvat zahvalio je radnicima „Parkova“ na poklonu istaknuvši da su oni među najzaslužnijima za to da je Varaždin ušao u finale europskog hortikulturnog natjecanja.

Istaknuo je da se grad ne priprema posebno za dolazak međunarodnog ocjenjivačkog suda jer, kako je istaknuo, „nema smisla graditi Potemkinova sela“.

- Varaždin je već godinama odlično uređen grad i nema potrebe za nekakvim velikim zahvatima – istaknuo je Horvat.

Komentari