Dame iz varaždinskog Prstena posjetile kolegice u Zagrebu

Objavljeno: 26.02.2014. 19:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Klub žena Udruge Prsten organizirao je zajednički posjet sa ženama varaždinske podružnice Muzeju Mimara u Zagrebu i razgled izložbe Nakit iz fundusa Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Članice Kluba žena dočekale su svoje gošće ispred Muzeja Mimara pa su zajedno razgledale izložbu bosanskog nakita. Voditeljica Kluba Gordana Jelavić kratko ih je upoznala s nastankom Muzeja i  trenutačnom izložbom.

Žene su bile oduševljene nakitom, njegovim izgledom i izradom a posebnu je pozornost, između ostalog, izazvao i muški prsten koji je vjerojatno pripadao kralju Tvrtku I. Kotromaniću. Izloženo je šezdesetak primjeraka nakita nastalog od 4. st. prije Krista do 20. stoljeća.

Nakon razgleda izložbe članice Udruge uputile su se prema prostorijama Udruge u Vukovarskoj 235, na prigodan domjenak i druženje

Predsjednik Udruge i glavni tajnik poželjeli su dobrodošlicu članicama varaždinske podružnice i dali potporu svim aktivnostima žena u Udruzi, a voditeljica Kluba pozvala je na osnivanje ogranka Kluba žena i u Varaždinu.

Komentari