GRADSKI RUKOMETNI KLUB VARAŽDIN1930

Damir Turković: "Sada je sve jedna velika improvizacija, ali moramo se održati!"

Objavljeno: 20.08.2020. 20:00

Zadnja izmjena: 20.08.2020. 20:00

Rukometaši GRK Varaždin 1930 pripremaju se za još jednu premijerligašku sezonu. Međutim, ova sezona je puna upitnika, pa tako nitko u klubu još ne zna za što se sve pripremaju.

 Trener Damir Turković s ekipom je ušao treći tjedan priprema i zadovoljan je s učinjenim.

- Treniramo dva tjedna i tri dana, dečki su željni igre, radi se jako dobro. Jučer smo odigrali i prvu utakmicu protiv Bjelovara u Bjelovaru i završili smo je rezultatom 27:25, a sutra u 18,00 igramo s njima utakmicu u Varaždinu. Na jučerašnjem susretu su svi su igrali, svih 17 igrača koliko je bilo na klupi. Imamo nekoliko mladih i perspektivnih igrača 2003. i 2002. godište, zadovoljno poručuje Turković.

Prema informacijama iz HRS Premijer liga počinje posljednjeg vikenda u rujnu, ali se za sada još ne zna kako će točno izgledati liga, više će se znati nakon 25. kolovoza kada je najavljen sastanak u Savezu, ali će se vrlo vjerojatno će se igrati bez gledatelja.

Momčad Sesveta u izolaciji dva tjedna

- Situacija je zeznuta, evo u Sesvetama su četiri zaražena igrača, sad svi moraju u dvotjednu izolaciju. Sve mora stati, svi treninzi. Najbitnija je u tome kontrola igrača, ali to su sve mladi koji su željni druženja, na možeš ih staviti u balon kao NBA. Testiranja koštaju, to si klubovi ne mogu priuštiti, vidjet ćemo kako će se sve to odvijati. Svi treneri smo na liniji i pratimo razvoj situacije, kaže Turković.

Sticajem epidemioloških okolnosti sada su otpale i utakmice sa Slovencima, a raspored Premijer lige još nije donešen, pa je teško dogovarati za prijateljske utakmice. Klubovi ne bi bili zadovoljni da s nekim dogovore prijateljsku utakmicu i onda da s njima igraju u prvom kolu.  

- Sada je sve jedna velika improvizacija. Ali, moramo se održati, ne smijemo stati. Klub nije samo Premijer liga već i 200 djece, što će biti s njima ako prestanu trenirati. Jako je nezgodna situacija ali moramo izdržati, poručuje Turković.

Komentari