svečano u trakošćanskoj

Na proslavi Dana 4.mjesnog odbora Varaždin najavljena njegova podjela

Objavljeno: 20.09.2016. 21:08

Zadnja izmjena: 21.09.2016. 08:58

Foto: Petra Mlinarić

Danas, u večernjim satima, 4. mjesni odbor je održanom svečanom sjednicom i prigodnim popratnim programom obilježio svoj dan, kao i Dan oslobođenja Varaždina i Varaždinske županije. 

U prostorijama 4.mjesnog odbora, prisutne je pozdravio predsjednik Igor Klopotan, a također se obratio i gradonačelnik Goran Habuš uz predsjednika Gradskog vijeća, Josipa Heheta. Gradonačelnik, koji je i sam stanovnik 4. mjesnog odbora, je najavio sufinanciranje u obnovi njegovih prostorija. Svaki mjesni odbor godišnje raspolaže s iznosom od 30 tisuća kuna, te bi Grad sufinancirao preostali dio, od 70 tisuća.

Predsjednik Igor Klopotan je upoznao prisutne s novim planovima za područje mjesnog odbora koji uključuje njegovu podjelu. Budući da  je 4. mjesni odbor, ujedno i najveći na području Grada Varaždina, podjela je nužna za njegovo kvalitetno funkcioniranje i daljnji razvoj. 4. mjesni odbor broji 10 tisuća stanovnika, te je po svojoj veličini negdje između Ludbrega i Ivanca. Podjela bi se ostvarila prilikom sljedećih izbora za mjesne odbore i gradske četvrti.

Uz to je najavljena i obnova 6. osnovne škole Varaždin, dovršetak zgrada na Sveučilištu Sjever, obnova malog sveučilišnog parka, koji bi uz novi izgled dobio i novo ime, te razna druga poboljšanja. Na svečanoj sjednici su dodijeljene i donacije Udruzi veterana 7. GBR PUMA, 6. osnovnoj školi Varažin i Udruzi "Uz tebe sam". 

Uz svečanu sjednicu, prigodnim programom su se predstavili učenici 6. osnovne škole koji su izveli himnu prije samog otvaranja sjednice, te recitacije i glazbene nastupe.   

Komentari