Položeni vijenci na Gradskom groblju

Dan državnosti obilježen i u Lepoglavi - odana počast poginulim braniteljima

Objavljeno: 24.06.2016. 15:53

Zadnja izmjena: 24.06.2016. 15:56

Foto: Grad Lepoglava

Povodom Dana državnosti, kod centralnog križa na Gradskom groblju u Lepoglavi odana je počast poginulim braniteljima s područja grada Lepoglave.

Uz zvuke mirozova vijence su položili članovi izaslanstva Grada Lepoglave na čelu s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, u kojem su bili i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček, gradski vijećnici, članovi gradskih mjesnih odbora te članovi obitelji poginulih branitelja i predstavnici braniteljskih udruga.

– Na dan kad je donesena povijesna odluka o hrvatskoj samostalnosti s posebnim se pijetetom moramo prisjetiti naših poginulih i svih naših branitelja, zahvaljujući kojima danas možemo slaviti Dan državnosti. – rekao je gradonačelnik Škvarić prisjećajući se povijesnog 25. lipnja 1991., kad je Hrvatski sabor donio odluku o samostalnosti u suverenosti Republike Hrvatske.

Počast poginulim braniteljima odana je uz molitvu, koju je kod centralnog križa na Gradskom groblju u Lepoglavi predvodio vlč. Nikola Markušić, župni vikar župe Lepoglava.

Komentari