dan šarenih čarapa

DAN OSOBA SA SINDROMOM DOWN Nikola i Brunela osvojili 4 zlata na Regionalnom prvenstvu!

Objavljeno: 21.03.2017. 08:11

Zadnja izmjena: 21.03.2017. 09:34

Danas je Dan osoba sa sindromom Down - dan koji mnogi obilježavaju i obuvanjem šarenih čarapa. Donosimo vam jednu lijepu i prigodnu vijest, koja pokazuje kako su takve osobe sposobne za život punim plućima.

U Varaždinu imamo Plivački klub Vidra u kojemu treniraju i natječu se djeca i mladi s Down sindromom. Prošloga su petka hrabre i ustrajne Vidre Nikola Kosec i Brunela Hrženjak sudjelovali na Regionalnom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Zadru. I pokupili su sama zlata - Nikola je bio prvi na 50 m slobodno, 50 m leđno i 50 m delfin, a Brunela Hrženjak izvojevala je pobjedu na 50 m prsno. Velike čestitke i njima i njihovoj trenerici Višnji Bunić.

- Ovo je još jedan dokaz,kako djeca sa sindromom Down mogu sve! Želimo naglasiti kako se mora pričati o mogućnostima djece s Down sindromom, to je jedini pravi način da se razbiju predrasude i da ova djeca postanu ravnopravni članovi društva. Oni MOGU ići u redovne škole i vrtiće, MOGU se igrati, čitati, pisati, slikati, plivati, skijati, igrati nogomet, jahati, MOGU učiti strane jezike, pohađati sate glume, plesa, ritmičke gimnastike - a  najviše od svega svaki dan nas uče kako voljeti. - napisala nam je naša čitateljica Gabriela Hrženjak.

Komentari