ugodno druženje

Foto - U Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Objavljeno: 03.10.2022. 16:30

Zadnja izmjena: 03.10.2022. 16:30

Foto: Luka Šalamun

Prigodnim programom korisnika Doma i učenika Glazbene škole Varaždin u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin obilježen je Međunarodni dan starijih osoba.

Ravnatelj Doma Alen Runac obratio se prisutnima, zaželio dobrodošlicu učenicima Glazbene škole Varaždin te naglasio da će se suradnja s Glazbenom školom nastaviti i u budućim programima koje pripremaju u Domu.

- Prije svega, dragi korisnici, želim Vam čestitati Međunarodni dan starijih osoba. Bitno je da usadimo u svijest ljudi da je starijim osobama potrebna podrška, potpora i pomoć. Zato mi ovdje imamo zadatak postići da vam ovdje bude ugodno, da se osjećate dobro i da stvorimo prijateljsku okolinu, a slobodno mogu reći i obiteljsku okolinu. To sve ne možemo postići bez podrške Varaždinske županije te se ovom prilikom zahvaljujem županu i zamjenici župana na tome što su njihova vrata, a i njihova srca, uvijek širom otvorena za sve naše probleme i potrebe – rekao je Runac.

Obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba prisustvovala je i zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Naši najstariji sugrađani zaslužuju imati dostojanstvenu starost, a to nije samo obveza obitelji već cjelokupnog društva. Varaždinska županija će maksimalno brinuti o vama i raditi na podizanju kvalitete Vašeg života. Mnogo toga vrijednoga ostavili ste nam u nasljeđe, a na nama je da vam uzvratimo zahvalnošću i brigom. Čestitam vam vaš dan i svima želim dobro zdravlje i puno lijepih trenutaka ispunjenih srećom i zadovoljstvom – rekla je zamjenica Zagorec.

Obilježavanju su prisustvovale i predsjednica Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije Jadranka Bahlen i predsjednica Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin Ruža Jelovac.

Komentari