općina vinica

Danas je na području Donjeg Vratna započelo uređenje poljskih puteva

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.03.2021. 14:22

Zadnja izmjena: 04.03.2021. 14:23

Danas je na području Donjeg Vratna započelo planiranje i uređenje svih poljskih puteva na području Općine Vinica.

Planom uređenja najprije će se isplanirati svi glavni, zatim poprečni putevi, a nakon toga će se prema potrebi navoziti agregatni materijal i sve ponovno isplanirati.

Ukupna vrijednost investicije na radovima uređenja poljskih puteva iznosit će oko 350 tisuća kuna te će se financirati u cijelosti iz općinskog proračuna. Aktivnosti uređenja poljskih puteva započetih u Donjem Vratnu trajati će minimalno mjesec dana, dok će završetak istih biti u Gornjem Ladanju.

- Iako su već započele određene aktivnosti na poljoprivrednim površinama, očekujemo razumijevanje svih vlasnika poljoprivrednih parcela koje ujedno molimo da se pridržavaju svih mjera oko čuvanja poljskih puteva. Komunalni redar obilaziti će i sankcionirati sve one koji će namjerno uništavati te nanositi biljne ostatke i zemlju na poljske puteve. Molimo također sve da prijave one koji se neće pridržavati tih mjera, ali također je važno znati da svi ti prekršitelji neće imati mogućnost ostvariti pravo na bilo koji vid općinskih potpora- izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac prilikom obilaska početka radova

Komentari