na geotehničkom fakultetu

Održana promocija prve generacije 26 magistra inženjerstva okoliša

Objavljeno: 25.05.2018. 17:11

Zadnja izmjena: 25.05.2018. 17:16

Danas, 25. svibnja je na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, promovirana prva generacija magistara inženjera inženjerstva okoliša (mag.ing.amb.), točnije, 26 promovenata. Ovi mladići i djevojke, sada inženjeri i inženjerke, osposobljeni su za rješavanje složenih zadaća i rad na stručnim poslovima inženjerstva okoliša. 

Rješavanje složenih zadaća koje se odnose na okoliš između ostalog uključuje: tehničku zaštitu sastavnica okoliša (tlo – litosfera; kopnene vode – površinske i podzemne; zrak); rješavanje problema sektorskih pritisaka (otpad, energetika, okoliš i zdravlje); rješavanje problema društva (opće teme zaštite okoliša); obavljanje poslova inspekcijskog nadzora te rad u drugim područjima u kojima se traže stručnjaci za zaštitu okoliša.

Osim magistara inženjerstva okoliša, tjedan dana ranije, 18.svibnja, promovirano je 36 promovenata treće generacije sveučilišnih prvostupnika inženjera inženjerstva okoliša koji su također osposobljeni za obavljanje složenih poslova u području zaštite okoliša. Dekan Fakulteta prof. dr. sc. Ranko Biondić, čestitao je promoventima na upornosti i želji da završe studijske programe Geotehničkog fakulteta te izrazio nadu da će stečeno znanje uspješno primjenjivati u praksi. 

Komentari