stjecanje novih kompetencija

eTV: Tjedan cjeloživotnog učenja obilježen podjelom potvrda polaznicima edukacija

Objavljeno: 04.10.2016. 11:21

Zadnja izmjena: 04.10.2016. 19:48

Foto: Petra Mlinarić

Danas je u skupštinskoj dvorani Županijske palače svečanom dodjelom potvrda polaznicima edukacija koje je provodio Fakultet organizacije i informatike i Centar izvrsnosti za komunikaciju obilježen Tjedan cjeloživotnog učenja.

Prisutnima se obratio domaćin, zamjenik župana Alen Kišić i iskoristio trenutak kako bi čestitao pročelniku Miroslavu Huđeku na doktoratu. Pritom je napomenuo kako se i u županiji kontinuirano radi na cjeloživotnom učenju i kako se podupiru zaposlenici u želji za daljnjim obrazovanjem.

 - Pozdravljam ljude koji daju svoje slobodno vrijeme kako bi bili bolji, kompetentniji i zahvalan sam polaznicima što su sudjelovali u ovim programima. - izjavio je Alen Kišić.

Dekan Fakulteta organizacije i informatike, Neven Vrček naveo je kako je jedan od zadataka političkih elita da odgovorno troše novac poreznih obveznika, a cjeloživotno učenje je jedan od najodgovornijih oblika trošenja tih resursa. 

 - Privilegija mi je stati pred ljude koji su radnu karijeru posvetili obrazovanju mladih ljudi. -rekao je dekan. Pritom je posebno je istaknuo kako FOI svoje resurse daje na raspolaganje svima koji pokažu interes i želju za dodatnim obrazovanjem.

Prihod od Programa cjeloživotnog učenja iznosi više od 2 milijuna kuna

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport, Miroslav Huđek prezentacijom je predstavio pregled svih događanja Programa za cjeloživotno učenje tokom školske godine 2015./16.

Od 7 srednjih strukovnih škola najviše je polaznika imala Srednja strojarska i prometna škola u Varaždinu, i to za zanimanje vozača motornog vozila.

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine,a ukupni prihod od provedbe Programa cjeloživotnog učenja iznosi više od 2 milijuna kuna.

Komentari