pročitajte

Donosimo raspored misa sljedećih dana sve do Uskrsnog ponedjeljka

Objavljeno: 07.04.2023. 19:01

Zadnja izmjena: 08.04.2023. 07:13

Foto: Arhiva

Vazmeno trodnevlje, blagdan Uskrsa kao i Uskrsni ponedjeljak u katoličkim župama diljem svijeta obilježit će se obredima i svetim misama pa će tako biti i u varaždinskoj katedrali.

Danas, na Veliku subotu, Crkva se zadržava kod Gospodinova groba, te u molitvi i postu razmišlja o njegovoj muci, smrti i silasku u podzemlje. Toga dana nema liturgije, a vjernici posjećuju posebno uređen Božji grob u crkvi. Isusov grob u varaždinskoj katederali može se pohoditi tijekom čitavog dana od 7:30 sati. Navečer u 20 sati započet će slavlje Vazmenog bdijenja.

Na Uskrs, 9. travnja 2023. godine u varaždinskoj katedrali Uznesenja BDM na nebo slavit će se sveta misa na engleskom jeziku u 16 sati.
Prilika za svetu ispovijed na engleskom jeziku bit će u varaždinskoj katedrali na Veliku subotu, 8. travnja 2023. godine u 11 sati.

- Pozivamo sve ljude iz dalekih zemalja koji rade i žive u Varaždinu i okolici da zajedno proslave Uskrs. Poznajete li u svojoj sredini vjernike iz Filipina, Indije ili drugih zemalja koji se žele ispovijedi i slaviti na Uskrs svetu misu na engleskom jeziku, molimo Vas da im proslijedite ove informacije - navode iz Varaždinske biskupije.

Na Uskrsni ponedjeljak mise u varaždinskoj katedrali mise će se održavati po redovitom rasporedu, odnosno u 7:30, 9 i 18 sati

Komentari