dani varaždinske županije

Danas na Franjevačkom trgu veliki koncert NuSynergetic Orchestra, a u petak pogledajte operetu ''Vesela udovica''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.09.2018. 09:11

Zadnja izmjena: 12.09.2018. 09:24

Ovoga tjedna uz brojna dramska i glazbena djela obilježavaju se Dani Varaždinske županije, a nakon što je jučer Jagoda Kralj novak izvela popularnu mono dramu ''Singerica, danas se program nastavlja na Franjevačkom trgu.

S početkom u 20 sati koncert će održati nuSynergetic Orchestra koji djeluje od 2016. godine, a kroz uporabu inovativnih umjetničkih praksi, audiovizualnih i izvedbenih umjetnosti promiče kulturno stvaralaštvo.U sastavu od 40-ak glazbenika, među kojima je i velik broj učenika Glazbene škole u Varaždinu, orkestar će izvesti opus rearanžiranih soul, jazz, world music i eksperimentalnih skladbi u aranžmanima Marka Prepelića, dirigenta i voditelja orkestra.

Opereta „Vesela udovica“ iz produkcije ansambla Opera b.b. bit će izvedena u petak, 14. rujna s početkom u 18 sati u HNK. Leharova Vesela udovica je uz Strausovog Šišmiša jedna od najveselijih i najljepših ikad izvedenih opereta te je zaista pravi mamac za publiku. Ulaznice za operetu se mogu podići na blagajni HNK-a.

Režiju operete „Vesele udovice“ Franza Lehara potpisuju Branka Cvitković i Dinko Bogdanić, a dirigent je Darijan Ivezić. Uz Lidiju Horvat-Dunjko (Hanna Glawari), u glavnim su ulogama Nenad Tudaković (Barun Zeta), Blanka Tkalčić (Valencienne), Ronald Braus (Grof Danilo), Martin Gelić (Camille de Rossillion), a prati ih Komorni orkestar Opere b.b.

Komentari