trash film festival

'TE QUIERO MUCHO' Danas u 18 pogledajte napeti film o proizvođaču kukuruza i njegovoj kćeri Consuelo

Objavljeno: 08.09.2017. 16:07

Zadnja izmjena: 08.09.2017. 16:08

Jučer je na drugom danu 12. Trash film festivala bilo obilje superzanimljivog programa - Sjajni niskobudžetni akcijski, borilački, SF i horror filmovi, odlično predavanje, zabavni filmski kviz i  AC/DC tribute band.

U Kinu Gaj posjetitelji festivala mogli su pogledati prve blokove sjajnih niskobudžetnih filmova koji su ušli u službenu konkurenciju festivala, a održana je i hrvatska premijera filma "Život po Moskriju" kojeg su izradili studenti Akademije dramskih umjetnosti iz Beograda. Vrijedi naglasiti da je za filmske programe u Kinu Gaj vladao veliki interes posjetitelja što je posebno oduševilo organizatore.

A u Elephant baru predavanje o superjunacima održao je dr.sc. Tomislav Pletenac, izvanredni profesor na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antroplogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Prisutni su tako mogli doznati zašto Superman nosi crveni plašt, zašto su Batman i Joker zapravo jako slični i kakve veze sa superjunacima imaju likovi kao što su Gilgameš, Odisej i Mojsije. Potom je održana i posebna edicija televizijskog kviza Kvizna situacija autora i voditelja Marija Kovača. Sudjelovalo je 12 ekipa, a pobijedio je Trio Fantastikus.

Glazbene zvijezde druge večeri 12. TFF-a bili su zagrebački bend Ballbreakers koji su izvodili obrade najvećih hitova legendarnih australskih rockera AC/DC. Dečki su sjajno zvučali, tako da su ih neki čak proglasili boljim od originala.

Danas Bowie i sapunica

A danas nam je već treći i predzadnji dan 12. Trash film festivala. Već od 17 sati pa sve do 22 na redu su filmovi, od kojih kao posebnu trash poslasticu ističemo film "Consuelo" - prvu, a vjerojatno i posljednju varaždinsku meksičku sapunicu. Film su izradili polaznici tečaja španjolskog jezika u jednoj varaždinskoj školi stranih jezika, a projekcija započinje u Kinu Gaj u 18 sati.

- Glavni lik u filmu je proizvođač kukuruza koji je zabrinut zato jer se njegova kćer Consuelo viđa sa sinom njegovog, nekad velikog prijatelja, a danas velikog neprijatelja i konkurenta u proizvodnji kukuruza. To je glavni zaplet filma, a kako se sve to raspetljalo možete provjeriti na premijeri - rekao nam je redatelj filma Vedran Dračić.

Osim filmskih, i danas će u sklopu Trash film festivala biti i drugih zabavnih popratnih programa. Na festivalskoj pozornici na Kapucinskom trgu u 20 sati i 30 minuta nastupit će varaždinski rock bend No’E, a u 21 sat i 20 minuta počinje nastup benda Gift iz Novog Sada koji će izvoditi najveće hitove neprežaljenog Davida Bowieja.

 

Komentari