simboličan oproštaj

Danas norijada i velika plesna predstava 117 maturanata Srednje škole Ivanec

Objavljeno: 24.05.2024. 08:04

Zadnja izmjena: 24.05.2024. 08:04

Mimohodom ivanečkim ulicama te tradicionalnim plesno-scenskim programom maturanti Srednje škole Ivanec danas će se simbolično oprostiti od svog srednjoškolskog obrazovanja.

Kako ističu iz Grada Ivanca, ove godine Srednju školu napušta šest razreda - dva gimnazijska, jedan ekonomski, jedan razred prodavača, jedno odjeljenje CNC operatera te kombinirani razred strojobravara, stolara i majstora kućnih instalacija, ukupno 117 maturanata.

Mimohod ulicama počinje u 18:20 sati, a u 19 sati slijedi središnji program Norijade u srednjoškolskoj sportskoj dvorani, koji tradicionalno prati velik broj okupljenih roditelja i građana. Ovogodišnja Norijada dio je projekta „Dance, no stress“, koji Srednja škola provodi sklopu projekata izvannastavnih aktivnosti financiranih od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ciljevi ovoga projekta su da se ova dugogodišnja tradicija škole dovede na još veću razinu kvalitete, da se učenicima omogući sudjelovanje u cijelom procesu nastanka plesno scenske izvedbe i otkriju učenički talenti, ali i da im se omogući kvalitetno nošenje sa stresom kroz posvećenost zadacima u stvaranju plesne točke, veća grupna povezanost u razrednom odjelu te individualni doprinos promociji ove jedinstvene tradicije Srednje škole Ivanec. Učenike su za nastupe pripremale psihologinja Tea Košić i prof. fizike i matematike Helena Galić.

Komentari