Podizanjem balona ''Svečanost cvijeća'' u Ludbregu danas počinje program povodom proslave Dana Varaždinske županije, a kako je danas na predstavljanju programa rekla Predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević, ove godine organiziran je još bogatiji i raznovrsniji program. 

Osim u Ludbregu ove će se godine balon Varaždinske županije dizati još iz Petrijanca i Varaždina, najavljena je modna revija varaždinskih poduzetnica i kreatorica i koncert Carmina Burana. Također, održat će se i međunarodni festival FolkloFonija uz folklorna društva iz inozemstva, a program će osim u Varaždinu na Kapucinskom trgu biti izveden u Beretincu, Lepoglavi, Ludbregu, Novom Marofu i Trnovcu. Najavljen je i trodnevni obrtnički sajam, mimohod folklornih skupina, ali i novi projekt - Varaždinska štruklijada te Dani vrganja i tartufa. Inače, svečana sjednica Varaždinske županije održat će se u petak u 17 sati. 

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić najavio je niz kapitalnih projekata čiji će se radovi ovih dana započeti, odnosno za koje će se ovih dana potpisati ugovori s izvođačima. 

- Mnogi drugi u našoj zemlji bi bili sretni da na godišnjoj razini mogu realizirati barem tri ovakva projekta čija je vrijednost oko 120 od ukupno preko 740 milijuna kuna ugovorenih i realiziranih europskih projekata . U našoj Županiji to je jedan kontinuitet i jako nam je drago da je tako i na to smo ponosni– rekao je Čačić te najavio kako će se danas obilježiti početak radova na energetskoj obnovi Minerve čija je vrijednost 82,5 milijuna kuna, radovi na Domovima zdravlja u Lepoglavi, Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama ukupne vrijednosti 9,9 milijuna kuna, a u petak će se obilježiti početak radova na obnovi Doma za starije i nemoćne u Varaždinu čija je vrijednost 31,9 milijun kuna. 

Nagrada za životno djelo Varaždinske županije ove će godine biti dodjeljena Mariji Cafuk koja je jedna je od najznačajnijih poljoprivrednica u našem kraju, a bavi se proizvodnjom, pakiranjem i distribucijom  poljoprivrednih proizvoda te zaštitom, promocijom i certificiranjem Varaždinskog zelja. Nagradu za iznimna postignuća u prošlogodišnjem razdoblju dodijelit će se OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija te Željku Krajanu. Nagradu za izniman doprinos ugledu i promociji Županije u zemlji i svijetu dodjeljuje se 2. Gimnaziji Varaždin, Prvom hrvatskom dobrovoljnom vatrogasnom zboru te intendantnici HNK Jasni Jakovljević. 

Komentari

04.09.2019. 10:30h Zadnja izmjena: 04.09.2019. 10:37