dobra vijest za građane

DANAS POTPISAN UGOVOR Od 1. listopada kreću buseki - mi smo se već provozali njime

Objavljeno: 14.09.2016. 15:35

Zadnja izmjena: 14.09.2016. 16:27

Foto: Željko Porobija

Danas u 15 sati varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i Krešimir Čumbrek, direktor poduzeća Vincek, potpisali su ugovor o koncesiji za prijevoz putnika.

Šest popularno nazvanih buseka - kapaciteta od 16 do 23 sjedala - od 1. listopada će voziti građane na pet linija i to po iznimno niskoj cijeni od 2.99 kn po karti. Moći će se nabaviti i mjesečna karta po cijeni od svega 170 kn - za sada samo u prostorijama agencije Galileo (Mihanovićeva ulica), a uskoro i na posebnim automatima.

- Ispravili smo sve što nije valjalo, linije su direktne, bez onog vozikanja po gradu. - istaknuo je gradonačelnik Habuš.

Krešimir Čumbrak je istaknuo da je cijena karte - iako najniža u zemlji - održiva:

- Bitno je steći povjerenje građana, s time ćemo dobiti i putnike češće nego što je bilo ranije.

Probna vožnja

Nakon potpisa ugovora, gradonačelnik je pozvao novinare na probnu vožnju busekom. Vozili smo se u koloni, prva je postaja bila u Preradovićevoj gdje će stajati svih pet linija. Sva stajališta su prilagođena putnicima i olakšano je ulaženje i izlaženje.

Dojam je da se radi o suvremenim i vrlo udobnim vozilima (inače starih svega 2-3 godine), koja lagano klize varaždinskim ulicama. Doduše, klima još nije bila proradila. Ali to neće biti tako ni bitno kad buseki krenu 1. listopada.

Komentari