općina petrijanec

Danas se prikuplja humanitarna pomoć za Černivecku oblast u Ukrajini, evo detalja

Objavljeno: 19.04.2022. 08:39

Zadnja izmjena: 19.04.2022. 08:39

U Varaždinsku županiju primljena je zamolba izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Ukrajine u RH Vasylja Kyrylyča za prikupljanje i slanje humanitarne pomoći za Černivecku oblast u Ukrajini.

Ova regija, s kojom je Varaždinska županija pobratimljena putem Sporazuma o suradnji sklopljenog 2013. godine, danas je privremeno boravište brojnih Ukrajinaca iz ratnih dijelove te zemlje, a kojima hitno treba pomoć, prije svega u obliku hrane s dužim rokom trajanja.

Stoga se upućuje apel da se uključite u akciju prikupljanja humanitarne pomoći:

  • prehrambenih namirnica – brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu (napomena: rok trajanja namirnica mora biti 365 dana, zbog granične kontrole)
  • higijenske potrepštine: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijači, higijenski ulošci, pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu

S obzirom na hitnost, mole se mještani, fizičke i pravne osobe da se uključe u akciju prikupljanja u utorak od 16 sati do 19 sati prema rasporedu u Društveno vatrogasnim domovima. U planu je da šleper s humanitarnom pomoći krene 21. travnja prema Černiveckoj oblasti kako bi tamošnji građani u nevolji primili pomoć uoči Uskrsa kojeg slave 24. travnja.

Komentari