evo detalja

Danas se u Medinoj Škrinji u Varaždinu održava završni MOVEMBER party

Objavljeno: 03.12.2022. 08:14

Zadnja izmjena: 03.12.2022. 08:16

Danas se u Medinoj Škrinji u Varaždinu održava završni MOVEMBER party, već tradicionalna akcija koja, uz zabavu, ima i zdravstveno edukativni cilj skretanja pozornosti javnosti na muško zdravlje.

Brojni muškarci tijekom mjeseca studenog u tu svrhu puštaju brkove pa se tijekom partya očekuje izbor „najbrka“, brijanje i njega brade i brkova, a prikupljena sredstva će biti namijenjena za Ligu za borbu protiv raka Varaždinske županije, tako da će podršku akciji dati Liga i Djelatnost za promicanje zdravlja Zavoda za javno zdravstvo.

Kako je odmah nakon raka prostate drugi u rangu rak pluća i bronha, muškarce koji žele prestati s pušenjem ZZJZ ovom prigodom poziva da se upišu u grupni program za odvikavanje od pušenja tzv. „Škola nepušenja“ – prijave na broj 042 320 969. Osim pušenja , za muško zdravlje rizik predstavlja i nezdravi način života – nepravilna prehrana i nedostatak tjelovježbe - praćen porastom tjelesne težine, masnoća i šećera u krvi te krvnog tlaka, uz loše upravljanje stresom te se također preporuča posjet preventivnom savjetovalištu ZZJZ vezano uz te čimbenika rizika. Muškarci mogu dobiti savjete o prehrani, KMAT ( holter tlaka) , savjete vezano uz mršavljenje i tjelovježbu te mentalno zdravlje, a sve u svrhu prevencije ne samo malignoma nego i značajno važnijih kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa tipa 2. Naručiti se može na besplatni telefon : 0800- 200- 163.

Stoga će Liga za borbu protiv raka Varaždinske županije podržati sutrašnji završni Movemberski SHAVE & AFTERSHAVE PARTY , 03.12. s početkom u 21 sat, u Medinoj Škrinji gdje će se održati prigodan i zabavan program:

  • izbor za NAJ BRK MEDINE ŠKRINJE

I ove godine u goste nam dolazi legendarni Brico iz Brijačnica Brico-SPA Barbering, Čakovec koji će u samoj Medinoj Škrinji uljepšavati brkove i bradu muškaraca koji se nisu brijali cijeli mjesec, kako bi im pomogao da osvoje laskavu titulu NAJ BRKa Medine Škrinje i zanimljivu nagradu GLAM Beauty Studio .

Sav dobrotvorni prilog za uređivanje vaših brada i brkova Brico daruje Hrvatska Liga Protiv Raka Varaždinske županije!

  • BRICINA AUKCIJA

Također, tokom večeri biti će Bricina aukcija gdje će Brico skinuti 'skalp' (bradu), Medi iz Medine Škrinja ukoliko se do ponoći skupi određena cifra koja će također biti uplaćena HLPR Varaždinske županije.

  • LIVE SVIRKA

U brlog Medine Škrinje stiže nam duo Igor & Valentino Unplugged

Komentari