vrijedan projekt

Danas ste na Franjevačkom trgu mogli izmjeriti tlak, šećer ali i čuti vrijedne informacije o zdravlju

Objavljeno: 18.03.2017. 15:58

Zadnja izmjena: 18.03.2017. 15:58

Foto: Petra Mlinarić

Unatoč vjetrovitom i pomalo hladnom danu, Varaždinci su pokazali interes za javnozdravstvenu akciju koja se pod nazivom 'Živjeti zdravo' provodila danas na Franjevačkom trgu.

Građani su tako imali priliku saznati sve detalje o o važnosti zdrave prehrane, tjelesnoj aktivnosti i izbjegavanju značajnih čimbenika rizika za razvoj kroničnih nezaraznih bolesti, a dobili su i razne materijalne materijale, te imali priliku izmjeriti tak i šećer u krvi.

Akciju je inače organizirao Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije u suradnji sa učenicima i djelatnicima Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti koji će uskoro provoditi prigodni program pod nazivom 'Osam prirodnih liječnika'.

Samu akciju podržao je i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić koji je pohvalio ovakve događaje te naznačio kako je važno brinuti se o vlastitome zdravlju.

Laura Bazmenjak, savjetnik za mlade u Maruševcu, je predstavila i program Srednje škole, pod nazivom 'New Start'.

- Imamo raznih aspekata,koji se tiču zdravlja, prehrane, povjerenja, tjelovježbe, zraka, sunca. Htjeli bi osvijestiti ljude kako je mentalno zdravlje suvremenog čovjek sve labilnije i da je bitan i taj aspekt za opće zdravlje. I emocionalno stanje, potom, društveni aspekt, pa duhovni, tjelesni i umni se trebaju gledati kao jedna cjelina za dobrobit čovjeka. – istaknula je Laura Bazmenjak.

New Start je ime akcije i označava novi početak, a i svako slovo nosi određeno značenje - Zrak, tjelovježba, voda, sunce, umjerenost, povjerenje i odmor. 

Komentari