zaboravljena dječja igra

FOTO Danas su se klinci i klinceze na Korzu opet igrali klikerima i pravili selfije s omiljenim pjevačem

Objavljeno: 15.10.2016. 17:27

Zadnja izmjena: 15.10.2016. 18:42

Foto: Željko Porobija

U prijepodnevnim je satima varaždinski Korzo bio pun razdraganih klinaca, iz dva velika razloga: klikeri i Luka Nižetić. Bila je to vesela, šarena i rasplesana najava Kliker festivala plesa, pokreta i igre koji će za desetak dana započeti u našem gradu.

Bilo je zanimljivo, a starijima i sjetno, vidjeti neke nove klince i klinceze kako se igraju raznobojnim staklenim kuglicama koje su bile neizostavna igračka u nekim ranijim vremenima. Na umjetno napravljenim terenima dječaci i djevojčice su se zabavljali istom onom igrom koju su njihovi roditelji i djedovi igrali na zemlji ili pijesku. Roditelji su sada bili tu samo u ulozi promatrača i nitko se nije usudio nakon par desetljeća opet uzeti u ruke staklenu lopticu i oprobati se u zabavi iz svog djetinjstva. Za one kojima klikeri možda nisu bili tako zanimljivi tu je bio omiljeni pjevač Luka Nižetić koji je rado pristajao da napravi selfie sa svakim svojim mladim obožavateljem.

Bila je tu i skupina mladih performera, koji su svojom odjećom, plesom i crtanjem po pločniku privlačili pozornost prolaznika. Moglo ih se vidjeti i na drugim mjestima u gradu, kako trče ili izvode razne figure. Radilo se o originalnom uličnom performansu Zebre su u gradu plesnog centra TALA iz Zagreba.

Komentari