učenje može biti zabavno

Danas u Novom Marofu predstavljeni novi srednjoškolski kurikulumi za matematiku i prirodoslovlje

Objavljeno: 13.09.2016. 19:39

Zadnja izmjena: 13.09.2016. 19:55

Ukoliko zažive kurikulumi koje je danas u Novom Marofu predstavila ravnateljica tamošnje srednje škole, Jasminka Behin, naši će srednjoškolci moći na novi i zabavan način učiti matematiku, ali i meteorologiju, farmaciju i botaniku.

Smisao ovih kurikuluma je da pomogne učenicima lakše i potpunije učenje predmeta koji se obično smatraju teškim - kao što su matematika, fizika i biologija. Osnovni pristup u podučavanju bit će, kako je pojasnila Behin, eksperiment, terenska nastava i istraživanje.

Kako bi se to uopće moglo tako izvesti, škole su pribavile potrebna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u okviru projekta koji je nazvan "Čista petica".

Za provedbu ovog projekta, Srednja škola Novi Marof je primila gotovo milijun kuna iz ovog fonda, a partneri su joj srednje škole iz Zlatara i Šibenika, te Geotehnički fakultet iz Zagreba. Tako će se današnjoj generaciji srednjoškolaca na suvremen način približiti predmeti iz STEM područja (prirodne znanosti i matematika), što treba jamčiti bolji razvoj gospodarstva i lakše zaposlenje mladima.

Sve detalje o ovom projektu možete saznati na cistapetica.com.hr.

Komentari