hvalvrijedan novi uređaj u bolnici

Danas u varaždinskoj bolnici u rad pušten novi CT uređaj vrijedan više od 5,5 milijuna kuna!

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.01.2018. 10:42

Zadnja izmjena: 19.01.2018. 10:42

Foto: Luka Šalamun

Danas je u Općoj bolnici Varaždin obilježen početak rada novog CT uređaja vrijednog više od 5,5 milijuna kuna, a početku rada nazočili su župan Varaždinske županije Radimir Čačić te njegov zamjenik Robert Vugrin kao i ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić.

CT uređaj financirao se iz sredstava za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove Varaždinske županije za 2017. i 2018. godinu, za 2017. godinu je osigurano 5.162.375,00 kuna s PDV-om, a preostali dio se osigurava u 2018. godini.

- Za razliku od drugih, mi sami kupujemo aparate i snažno smo oštećeni što se tiče dodjele sredstava iz Ministarstva zdravstva. Sada imamo dva aparata i ovaj je brži i bitno kvalitetniji - rekao je župan Čačić i dodao kako bi proces nabavke uređaja za magnetsku rezonancu trebao završiti u svibnju ili lipnju, a iznos, koji bi trebala financirati država kreće se oko 7 milijuna kuna.

Prema riječima ravnatelja Nenada Kudelića, do sada su se pretrage radile na 10 godina starom uređaju, a ovaj je uređaj hvalevrijedan i dobrodošao u bolnicu. Što se lista čekanja tiče, one su različite za različite vrste čekanja, a u prosjeku su oko 4 mjeseca, dok se hitni pacijenti zbrinjavaju odmah.

- Mi smo u fazi pripremanja prostora za magnetsku rezonancu i očekuje se potpis Ministarstva zdravstva o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova i rok je 90 dana za isporuku uređaja - rekao je Kudelić.

 

Komentari