Različite vrste kruha, maštovito izrađena peciva, kolači, torte i brojni drugi proizvodi, koje će pripremiti vrijedni učenici osnovnih i srednjih škola iz Varaždinske županije zajedno sa svojim učiteljima i roditeljima, bit će predstavljeni ove subote, 12. listopada, na Županijskoj smotri Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje.

Tradicionalna manifestacija održat će se na Franjevačkom trgu ispred Županijske palače od 9 do 13 sati, a organizator je i ove godine Varaždinska županija u suradnji s Varaždinskom biskupijom. Na smotri će sudjelovati 34 škole, od toga četiri srednjoškolske i 29 osnovnoškolskih ustanova te Centar za odgoj i obrazovanje Pahinsko Ivanec. Domaćin ovogodišnje smotre je Osnovna škola Vinica, koja priprema i prigodan program.

Smotra će početi u 9 sati svetom misom zahvalnicom u Varaždinskoj katedrali, do koje će sudionici s Franjevačkog trga ponovno ići u povorci, a svaka škola nosi darove na blagoslov. Nakon toga će početi svečanost u prigodni program koji će izvesti učenici OŠ Vinica.

Dođite i podržite učenike i nastavnike, a proizvode i plodove možete degustirati sve do 13 sati. Dodajmo da će tradicionalno uz Dane kruha – dane zahvalnosti za plodove zemlje biti zasađeno „stablo nade“ koje krasi okoliš škole domaćina.

Komentari

07.10.2019. 10:07h Zadnja izmjena: 07.10.2019. 10:07