3 slijeda za 75 kuna

'Dani okusa varaždinskog kraja' počinju 18. travnja - evo u kojim restoranima možete uživati u vrhunskoj gastronomiji

Objavljeno: 11.04.2017. 17:10

Zadnja izmjena: 11.04.2017. 17:15

Foto: Varaždinska županija

S ciljem poticanja i prezentiranja tradicijskih lokalnih jela, kao i jela pripremljenih od tradicijskih namirnica kako bi se intenzivirao razvoj gastronomskog turizma u Varaždinskoj županiji, od 18. travnja do 1. svibnja će se održavati jedinstvena manifestacija '2.Dani okusa varaždinskog kraja'.

Manifestacija obuhvaća 13 ugostiteljskih objekata s područja županije, a svi su nositelji standarda 'OKUSI' koji će ljubiteljima gastronomskih specijaliteta omogućiti da uživaju u bogatstvu i raznolikosti jela koja su pripremale generacije domaćica.

Standard 'OKUSI' se označava pločom istaknutom na ulazu u ugostiteljski objekt, a što podrazumijeva da taj ugostiteljsk objekt u jelovniku, odnosno ponudi tijekom cijele godine, ima najmanje šest jela s popisa gastronomske baštine Varaždinske županije.

- Ovisno o restoranu koji se odabere, kuhari će poslužiti delicije poput filea soma obloženog špekom, habsburšku juhu s vrganjima i piletinom, kuhanog dimljenog bunceka, svinjsko pečenje iz paca, zagorski odrezak, punjenu racu s hajdinom kašom, domaće štrukle, kuruznu zlevku i još mnogo ukusnih specijaliteta domaće kuhinje. Na bogatoj trpezi našega kraja naći će se i dvanaest zaštićenih proizvoda Varaždinske županije kao što su Varaždinsko zelje, Varaždinski klipić, Trnovečka makovnjača te Varaždinsko bučino ulje – rekao je župan Predrag Štromar.

Tako će u Restoranu Arabela iz Globočeca Ludbreškog, Grešnoj pilnici iz Klenovnika, Hotelu La Gus i Zlatnim Goricama iz Gornjeg Kneginca, Hotelu Minerva iz Varaždinskih Toplica, Hotelu Trakošćan, Restoranu Palatin, Zalogajnici Šanjek, Hotelu Varaždin, Restoranu Verglec, Restoranu Garestin, Restoranu Bedem i Kavani Dora iz Varaždina, gosti moći uživati u dva menija od tri slijeda jela spravljenih od tradicijskih namirnica po promotivnoj cijeni od 75 kuna. 

Komentari