vježba vatrogasne zajednice

DANI OPĆINE MARTIJANEC Obilježavanje nastavljeno međunarodnom pokaznom vježbom

Nakon što su Dani Općine Martijanec započeli druženjem građana, pripremom kotlovine i živom glazbom, program je nastavljen u subotu javnom međunarodnom pokaznom vježbom...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.11.2019. 08:01

Zadnja izmjena: 11.11.2019. 08:04

Nakon što su Dani Općine Martijanec započeli druženjem građana, pripremom kotlovine i živom glazbom, program je nastavljen u subotu javnom međunarodnom pokaznom vježbom Vatrogasne zajednice Općine Martijanec – „Vrbanovec 2019.” – koja je okupila 200 domaćih i gostujućih vatrogasaca.

VZO Martijanec sudjelovala je s osam DVD-ova s područja općine i stožernom operativnom jedinicom DVD Martijanec. - Prvi put smo se susreli s vježbom potresa, dosad smo imali vježbe požara i poplave. Od ove godine poslove civilne zaštite općina je povjerila vatrogascima. Test je bio dobar i namjera nam je poboljšati operativnu spremnost za takve nesreće – rekao je Saša Lenček, zapovjednik VZO Martijanec, koja broji više od 600 članova.

– Ove smo godine u vježbi odlučili spojiti rizik od nastanka potresa, koji je prisutan na području ove regije, zajedno s požarima koji se mogu dogoditi u takvim situacijama. U vježbi je također bilo potrebno i zbrinuti devetero ozlijeđenih osoba – dodao je direktor konzultantske tvrtke i-KSO Stjepan Kovaček.

Uz vatrogasce, sudjelovali su i hitna medicinska pomoć, HGSS te policija koja je regulirala promet za vrijeme vježbe.

Komentari