Danny iz Australije:“Varaždin je cool, ovakve kulture i festivala nema ni u Melbourneu“

Kate iz našeg Splita i Daniel iz daleke Australije

Objavljeno: 23.08.2015. 15:09

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:46

Foto: Nikola Kokotec

Čistoća Varaždina i ljubaznost ljudi na svakom koraku, među najčešćim su pohvalama koje smo danas čuli od turista koje smo susreli na gradskim ulicama i trgovima. No, ima i manjih zamjerki na račun organizatora Špancirfesta...

>>FOTO Špancirfest: Bajaga dupkom napunio “Starac“, danas posjetitelje očekuje...
>>FOTO: Snene Varaždince na Starom gradu dočekao pravi francuski doručak

Strani turisti poput Daniela iz Australije, koji dan ili dva borave u Varaždinu radi posjete festivalu uličnih šetača – brzo se zaljube u naš grad.

- Nekoliko puta sam boravio u Hrvatskoj, ali mi je ovo prvi susret s Varaždinom. Grad vam je cool, totalna suprotnost Grazu u kojem trenutno radim i ostajem ovdje dva dana – kazao je simpatičan  "Danny" koji je jučer uživao na koncertu Bajage.

Do Varaždina je „potegnuo“ autobusom i odmah se pridružio uličnim šetačima.

- Atmosfera je odlična, posebno su zanimljivi verglaši. Živim s obitelji u Melbournu i ovakvog festivala kod nas nema, baš kao ni ovakve kulture koju ima vaš grad. Zadivljen sam kako je uređen i čist – ustvrdio je između ostalog Daniel, na kojeg se  nadovezala Kate iz Splita rekavši kako je namjeravala je i ranijih godina doći na Špancirfest, ali nije nalazila vremena.


Kate je studentica građevine, a Daniel trenutno radi u Grazu

Špancirfest je jako popularan u Splitu, kazala je ova mlada studentica građevine.

- Dosta mojih sugrađana već je uživalo u programima koji se odvijaju na vašim ulicama, a mnogi dolaze i na koncerte. Ja ću večeras uživati i u nastupu Parov Stelar benda – rekla je Splićanka.

Za razliku od nje i Daniela, obitelj Grubišić iz Rijeke već je nekoliko puta posjetila Špancirfest.

- Ovo nam je četvrti dolazak i uvijek nas u Varaždinu očekuju novi doživljaji i puno pozitivne energije. Ranijih godina za nas je to bio jednodnevni izlet, ali ovaj put ostajemo dva dana. Na žalost, ove godine ima manje lokacija na kojima se predstavljaju tradicijski zanati i nadamo se da će to u buduće organizatori ispraviti – naglasili su Grubišići.

Riječani su na Špancirfest poveli i obitelj Petrović.

- Naši prijatelji toliko su lijepog pričali o Varaždinu i festivalu uličnih šetača da jednostavno nismo odoljeli poći na put. Ovdje nema čega nema, atmosfera je odlična i ponovno ćemo doći – obećala je Nataša Petrović.

Komentari