Razmazio nepca žirija

Dario Denac iz topličke Minerve do drugog mjesta na kuharskom 'CRO TOP 10'

Objavljeno: 26.02.2016. 19:01

Zadnja izmjena: 27.02.2016. 10:06

Foto: HKS

Na cjelodnevnom natjecanju CRO TOP 10 u Zagrebu sudjelovalo je 10 najboljih kuhara po rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za 2015. godinu. Među njima su iz Varaždinske županije bili Dario Denac i Željko Bešenić iz Restorana Minerva u Varaždinskim Toplicama te Anđelko Pomper iz Restorana Zlatne Gorice, na Varaždin Bregu...

Natjecanje je pozivno, a svoj poziv, sudionici su zaslužili natječući se na Hrvatskom kuharskom kupu, Državnom kuharskom prvenstvu i međunarodnim natjecanjima pod okriljem WACS-a (Svjetsko udruženje kuhara) u prošloj godini.

Desetorica najboljih hrvatskih kuhara borilo se za titulu onog najboljeg među njima, pripremajući raznovrsna jela, a osnovna zadana namirnica u kvalifikacijskom dijelu natjecanja bio je svinjski file.

Nakon što su uz podršku publike svi natjecatelji pripremili svoja jela, stručni ocjenjivački sud je bodovao i prokomentirao njihove radove, a trojica najboljih ušla su u finale.

Dario Denac iz restorana Minerva iz Varaždinskih Toplica, bio je vodeći nakon kvalifikacija (najbolje je spravio glavno jelo i desert), ali sa malo lošijom izvedbom u finalu prepustio je pobjedničko postolje za manje od boda.

U Ukupnom poretku na 6. mjesto plasirao se Željko Bešenić, a Anđelko Pomper zauzeo je 8. mjesto.

U pet dana manifestacije posjetitelji su mogli razmazit svoja nepca tradicionalnim jelima Zagrebačke, Varaždinske, Karlovačke, Virovitičko-podravske, Istarske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

 Kuhari iz spomenutih županija potrudili su se da nitko ne ostane gladan, a posjetitelji su kući mogli ponijeti recepte i vrijedne kuharske savjete iz prve ruke.  

Komentari