vijest iz grada

Darovana oprema liječničkim timovima u Prelogu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.02.2020. 10:24

Zadnja izmjena: 05.02.2020. 10:25

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek predao je na korištenje dva uređaja, koja će pomoći u radu, medicinskim timovima u Domu zdravlja u Ambulanti Prelog.

Unutar Ambulante Prelog rade liječnici obiteljske i opće medicine, Diana Krešić, dr. med., Ljubica Slaviček, dr. med.spec. obiteljske medicine, Lidija Vidović Zvonar, dr. med.spec. obiteljske medicine te Zrinko Karlović, dr. med.spec. opće medicine. Na korištenje su im predani defibrilator te EKG uređaj. Željeći poboljšati usluge koje nude, oni su nedavno osnovali i zajedničku, grupnu, praksu, zaposlivši dodatno osoblje, čime će još više podići standard rada, kvalitetu i brzinu u radu sa pacijentima u Gradu Prelogu.

Defibrilatori su uređaji, koji vrše analizu srčanog ritma, daju upute spašavatelju (glasom, na hrvatskom jeziku) i omogućuju defibrilaciju. Potpuno su sigurni, jer uređaj neće dozvoliti defibrilaciju osim u slučaju kada je 100% sigurno da je unesrećeni u takvom stanju da mu samo defibrilacija može spasiti život. Ovdje se radi o defibrilatoru AED Plus. Kupljeni EKG uređaj, BTL-08 LC je 12-kanalni EKG s ispisima A5 formata. LC 12-kanalni EKG-ovi su profesionalni elektrokardiografi posebno osmišljeni za kardiološke odjele i ambulante.

Ovaj uređaj prikladan je i za najzahtjevnije stručnjake jer ima mogućnost ispisa formata A5 visoke kvalitete, 8,4-inčni ekran osjetljiv na dodir, prijenos podataka preko WiFi-ja i LAN-a te mogućnost nadogradnje za spirometriju. Vrijednost ovog poklona Grada Preloga je 35.000,00 KN (sa uključenim PDV – om), a ovi će uređaji pomoći liječnicima u njihovom radu te naravno, pomoći, svim njihovim pacijentima

Komentari