grupa Sfatayim

Dašak Izraela i Maroka u Varaždinu 6. srpnja na Kazališnom trgu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.07.2022. 09:05

Koncert grupe Sfatayim održat će se u srijedu, 6. srpnja s početkom u 20:30 na Kazališnom trgu, u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin. 

Članovi Sfatayima su Izraelci s korijenima iz Maroka, a njih identitet vidljiv je i u imenu grupe – Sfatayim naime ima dvostruko značenje na hebrejskom, te može značiti i ‘usta’ i ‘jezik’, što je i prikladno ime za grupu koja svojim ustima i svojim jedinstvenim marokanskim jezikom priča jedinstvenu glazbenu priču, u kojoj kombinira izraelske i marokanske utjecaje te čuva i dijeli svoju specifičnu kulturu, što je zaista senzacionalan pothvat.

- Ovaj projekt, u suorganizaciji veleposlanstva Države Izrael i veleposlanstva Kraljevine Maroko ima veliki značaj za sve nas, a posebno kad u obzir uzmemo povijesne odnose između tih dvaju država i njihovu nesalomljivu sponu – zajednicu marokanskih Židova - poručuju iz Koncertnog ureda.

Ulaznice za koncert se ne naplaćuju, a budući da se koncert održava na otvorenom, u slučaju kiše ili nepovoljnih vremenskih uvjeta, koncert će se održati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu, također uz besplatan ulaz!

Komentari