ATRIJ ŽUPANIJSKE PALAČE

Degustirajte 'Oblizeke Varaždinske županije' - evo što je danas na meniju

Objavljeno: 28.08.2021. 13:03

Zadnja izmjena: 28.08.2021. 13:03

Nekako nakon Velike Gospe vjesnici jeseni najavljuju najšarenije godišnje doba. Vrhunac je obilja, a mirisi zimnice šire se iz svake kuhinje. Tako je i današnja Špajzkarta posvećena jeseni:

Subota, 28. kolovoza

Svinjski file sa suhim šljivama na kukuruznom kruhu

Punjena patka s Varaždinskom heljdom

Piramida od kestena

Večerašnji meni prilika je da se upoznate s tradicionalnim namirnicama ovog kraja i uživate u jelima s njima. Heljda je nekada uz krumpir, bila osnovna seljačka hrana. Zbog svojih hranljivih sastojaka vrlo je važna za prehranu jer sadržava mnogo bjelančevina i mineralnih sastojaka, a iz nje se dobiva brašno, od kojeg se rade ţrganci, rezanci, štrukli i zlevanke, dok se iz oljuštenih sjemenki dobiva heljdina kaša, koja se koristi u modernoj prehrani kao samostalno jelo ili kao prilog drugim jelima. Danas heljda u društvu tuste punjene patke s kestenom za kraj garantira vrhunski oblizek.

Svoje umijeće u pripremanju slanih i slatkih delicija prikazat će nagrađivani kulinarski majstori restorana Minerva Varaždinske Toplice.

Uz delicije sljubili smo Sauvignon 2019. od Vinarije Šafran, Manzoni 2020. (nagrađen na Decanteru 2021.), Pinot sivi iz 2020. godine, ili kasnu berbu Graševina 2015. (nagrađena na Decanteru 2021.).

Popularna cijena tanjura je 25 kuna, čaše vina 10 kuna, a radno vrijeme za degustaciju "Oblizeka Varaždinske županije" od 18 do 23 sata kada dvorište Varaždinske županije na Franjevačkom trgu 7 postaje mjesto susreta, druženja, uživanja u enogastronomiji, no prije svega i mjesto gdje je lijepo doći i osjećati se dobro.

Komentari