Delegacija predstavnika kosovskih općina i gradova posjetila Varaždin

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 22.10.2015. 17:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Grad Varaždin

Zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam Grada Varaždina Marijo Sambolec te suradnici, primili su u četvrtak u Gradskoj vijećnici delegaciju predstavnika kosovskih općina i gradova.

Grupa koja je došla u Varaždin, osim toga posjetila je Zagrebu, Koprivnicu i Krapinu, a cilj studijskog posjeta sakupljanje je primjera dobre prakse uređenja prometa u gradovima i općinama, prvenstveno na području prometa i gradske mobilnosti. Stručne prezentacije na temu održale su Marijana Cindrić, viši stručni suradnik za promet i urbanu sigurnost i Emanuela Grđen, savjetnica za prostorno uređenje Grada Varaždina.

Među temama od interesa o kojima se raspravljalo bile su Inovativne solucije za unaprjeđivanje gradske mobilnosti, izazovi u osiguravanju gradske mobilnosti, rješavanje mobilnosti za nemotorizirani promet (pješaci i biciklisti), novativna rješenja za pristup mobilnosti osobama sa posebnim potrebama ( osobama sa invaliditetom) i zazovi i mogućnosti u zamjeni privatnog prijevoza javnim.

Studijski posjet organiziran je na ime  programa DEMOS (Decentralisation and Municipal Support), švicarske agencije za međunarodnu suradnju i razvoj HELVETAS na Kosovu.

Komentari