GRAD IVANEC

Deset novih korisnika potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za rješavanje stambenog pitanja

Objavljeno: 18.05.2021. 19:03

Zadnja izmjena: 18.05.2021. 19:03

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Ivanec s novih je 10 korisnika potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava iz gradskog Programa za poticanje rješavanja stambenog pitanja.

I u ovom, četvrtom krugu, ugovore su potpisale isključivo mlade obitelji koje svoje stambeno pitanje rješavaju gradnjom ili kupnjom nekretnine na području Ivanca te pritom koriste novčane potpore i benefite predviđene gradskim Programom mjera.

Ovime se ukupni broj korisnika koji koriste gradske poticaje popeo na ukupno 59 mladih obitelji.

Pozdravljajući okupljene, gradonačelnik je zaželio dobrodošlicu obiteljima koje se u Ivanec doseljavaju iz susjednih općina i gradova, ali i iz susjedne Krapinsko-zagorske županije.

- Doseljavanje mladih obitelji u Ivanec pokazuje nam da smo na dobrom razvojnom putu. Stvaramo dobru poslovnu klimu, dolaze nam novi ulagači, otvaraju se nova radna mjesta. Brojnim ulaganjima u društvene sadržaje nastojimo stvoriti i što bolju klimu za mlade obitelji. Uskoro kreće dogradnja vrtića u Ivancu, slijedi dogradnja Osnovne škole, vodimo i razgovor s ozbiljnim investitorom zainteresiranim za gradnju novog vrtića u Radovanu. Gradimo i radimo i u svim drugim mjestima te kroz ravnomjerni razvoj nastojimo građanima stvoriti uvjete ugodne za život – izjavio je gradonačelnik.

- Produkt svega što se događa u Ivancu jest i dolazak velikih shopping centara. U najavi imamo i najave dva investitora u gradnju novih stambeno-poslovnih objekata u Ivancu, tako da će svi koji to budu željeli svoje stambeno pitanje moći rješavati kupnjom novog stana – poručio je gradonačelnik te potvrdio da Grad Ivanec sredstva za ovaj program neće ograničavati već će ih, bude li potrebe, i povećati.

Okupljenima se obratila i Irena Kresonja, v.d. pročelnice Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu te podsjetila na više raznih poticaja koje Grad Ivanec dodjeljuje za rješavanje stambenog pitanja svim građanima (do 45 godina) koji imaju prebivalište na području Grada Ivanca.

Komentari