SOM GRAD

Digitalizira se poslovanje Grada Lepoglave te sportske i vatrogasne zajednice

Objavljeno: 01.07.2020. 18:20

Zadnja izmjena: 01.07.2020. 18:31

U poslovanje Grada Lepoglave te sportske i vatrogasne zajednice uvodi se digitalni online pomoćnik koji će omogućiti smanjenje administrativnih poslova, povećati učinkovitost i, što je posebice važno, dodatno povećati transparentnost.

Riječ je o aplikacijama Som grad i Som sport tvrtke Fortis Labor s kojom je Grad Lepoglava potpisao polugodišnji ugovor o njihovom korištenju vrijedan 15.000 kuna. Ugovor su u nazočnosti predstavnika Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, gradske Vatrogasne zajednice te sportskih klubova potpisali gradonačelnik Marijan Škvarić i direktor tvrtke Fortis Labor Lorenzo Gašparić.

- Grad ulaže značajna sredstva u razvoj sporta i vatrogastva. U ovoj godini riječ je o oko tri milijuna kuna. Korištenjem ovih aplikacija ta će se sredstva koristiti učinkovitije i što nam je izuzetno važno – transparentnije. Ujedno, njihovim korištenjem podići ćemo kvalitetu rada i razinu aktivnosti te smanjiti troškove u poslovanju, prije svih one administrativne, istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić najavivši da se dogodine planira da i ostale udruge s gradskog područja budu uključene u korištenje ovih aplikacija. 

- Grad Lepoglava prva je jedinica lokalne samouprave na ovom području koja će koristiti naše aplikacije. Uz sve prednosti koje one donose u radu, posebice u obavljanju administrativnih poslova dajući korisnicima da se prvenstveno posvete svojim primarnim aktivnostima, ove aplikacije omogućuju jedinici lokalne samouprave da u realnom vremenu prate trošenje sredstava te planiraju buduća ulaganja, pojasnio je Lorenzo Gašparić iz tvrtke Fortis Labor.

Budući korisnici vjeruju da će im navedene aplikacije olakšati rad posebice kad su administrativni poslovi u pitanju.

- Aplikacija će nam pomoći u evidenciji igračica, održavanja treninga, vođenju članarina te praćenju svih aktivnosti - rekla je Stella Gotal, trenerica Ženskog nogometnog kluba Lepoglava koji se natječe u 1. hrvatskoj nogometnoj ligi za žene. Aplikacija će biti i od pomoći vatrogascima, koji veće koriste dvije za vatrogastvo specijalizirane aplikacije. - Ova aplikacija koja nam je danas predstavljena najviše će nam pomoći u vođenju financija, poručio je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Marijo Canjuga.

Komentari