Varaždinsko bučino ulje, kulinarsko zlato koje spada u kategoriju cijenjenih, pa i ekskluzivnih ulja, napokon je dobilo vlastitu knjigu recepata, kojoj je autor Damir Crleni, a za koju je "glavni krivac" župan Radimir Čačić.

Kuharica donosi 24 recepta, od hladnih i toplih predjela, preko glavnih jela, pa sve do deserata i pića, ali i kruha te peciva. Varaždinsko bučino ulje je već 10 godina zaštićeno jamstvenim žigom pri Zavodu za intelektualno vlasništvo, a ovih dana će zaštita biti produžena na sljedećih deset godina.

- Naš cilj je da prva asocijacija na bučino ulje bude Varaždinska županija, baš kao što je prva asocijacija na maslinovo ulje Istarska županija – rekla je Natalija Martinčević, predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije, naglasivši da jela s jedinstvenim bučinim uljem trebaju biti i sastavni i stalni dio turističke ponude. 

Ponovno je najavila atraktivni Bučograd u atriju Županijske palače u sklopu Špancirfesta, a koji će u potpunosti biti posvećen ovoj vrijednoj namirnici. "Brendiranje i promociju varaždinskog bučinog ulja smo pokrenuli zato što ovaj proizvod kod nas ima tradiciju, ali i masovnost proizvodnje. Čak 20 posto proizvodnje buče u Hrvatskoj se odnosi na Varaždinsku županiju", zaključio je župan Čačić.

Da biste, pak, osvojili knjigu recepata "Varaždinsko bučino ulje" trebate napraviti sljedeće:

  • podijeliti ovu objavu na svojem Facebook profilu
  • pretplatiti se na naš YouTube kanal klikom ovdje

  • (lajkati našu Facebook stranicu ako kojim slučajem još niste)

 

 

 

 

Komentari

17.04.2018. 09:04h Zadnja izmjena: 17.04.2018. 09:15