doznajte

Dio cesta u našoj županiji danas će biti zatvoren zbog velike biciklističke utrke

Objavljeno: 21.06.2023. 18:35

Zadnja izmjena: 22.06.2023. 08:12

Ludbreg će od 22. do 24. lipnja 2023. godine biti domaćin ponajboljim hrvatskim cestovnim biciklistima i biciklisticama, koji će se natjecati u dvije discipline: vožnji na kronometar te cestovnoj utrci.

Ludbreg ulaže u kreiranje biciklističkih i cikloturističkih proizvoda, manifestacija i sadržaja te izrasta u jednu od zanimljivijih izletničkih destinacija za ljubitelje aktivnog turizma. Kako je pritom posebni naglasak stavljen na razvoj biciklističkih i cikloturističkih sadržaja, Hrvatski biciklistički savez je upravo Ludbreg odabrao kao lokaciju Nacionalnog prvenstva u cestovnom bicklizmu.

- Ovaj događaj potvrđuje našu usmjerenost prema biciklizmu ne samo kao sportu već i turističkoj atrakciji. Nadam se da će ovaj događaj privući dosta pozornosti, da će Ludbrežanke i Ludbrežani uživati dva dana u utrkama. Imat ćemo priliku vidjeti najbolje hrvatske bicikliste i biciklistice koji će voziti po našim cestama i da ćemo opravdati ulogu domaćina rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Zatvorene dionice

Direktor utrke, Bruno Radotić pojasnio je sam princip natjecanja. Kronometarska utrka ima svoju kružnu stazu od naselja Hrastovsko do naselja Slanje, odnosno prema Poljancu, a krug iznosi 8,3 kilometra. Najavio je i cestovnu utrku koja ima veći krug, od 10 kilometara. Cestovna utrka održat će se u subotu 24. lipnja. Ova utrka također je podijeljena u više utrka po kategorijama.

- U četvrtak u vremenu od 14 do 19 sati u potpunosti ćemo zatvoriti dionicu državne ceste D24 od mjesta Hrastovsko do Slanja te lokalnu cestu prema mjestu Poljanec. Promet će se odvijati obilaznim pravcima i bit će osigurana prometna signalizacija. U subotu osiguranje započinje u 9 sati i traje do 19 sati. Prometnice po kojima će se odvijati utrke zatvarati će se etapno, u trenutku prolaska biciklista, odnosno nekoliko minuta ranije, a po prolasku biciklista će se puštati promet. Molimo sudionike u prometu da poštuju privremenu prometnu signalizaciju, da poštuju prometna pravila koja se odnose na prednost prolaska i propuštanje kolone koju osigurava policija - najavio je Ivica Kokot, načelnik PP Ludbreg.

Komentari