Dio Novomarofčana protiv prenamjene zemljišta za Varteks

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 21.01.2011. 20:34

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: -

Iako je na zbor građana u Novom Marofu, na kojem se raspravljalo o promjenama urbanističkog plana uređenja naselja, došlo tek 45 ljudi, njih 27 odlučilo se usprotiviti promjenama i tako zakočiti inicijativu gradske uprave da se prostor sportsko-rekreacijskog centra prenamijeni u zonu gospodarske namjene.  Povod izmjenama urbanističkog plana Varteksov je dopis, kojem je zemljište namijenjeno za sportski centar potrebno radi preseljenja proizvodnje u Novi Marof.

Pregovori između novomarofske gradske uprave i Varteksa traju godinu dana, a Varteks bi u Novi Marof preselio proizvodnju ako se pokaže da je dobrodošao i ako mu budu odgovarali uvjeti.

- Na zbor građana došlo je vrlo malo ljudi i, iako su se promjene plana trebale samo razmatrati, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Dragutin Košćak odlučio je točku dati na glasovanje. Protiv je bilo 27 ljudi, 14 ih je bilo suzdržanih, a ostali su bili za. Idući tjedan razgovarat ću s gradskim vijećnicima kako bismo vidjeli što i kako dalje - rekao je novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić.


Agencija VLMKomentari