trakošćan

Direktor razvojne agencije Sjever-DAN sudjelovao na 3. Međunarodnoj konferenciji o ESI fondovima

Objavljeno: 28.09.2022. 14:16

Zadnja izmjena: 28.09.2022. 14:16

Direktor Razvojne agencije Sjever-DAN Željko Bedeković sudjelovao je na 3. Međunarodnoj konferenciji o europskim strukturnim i investicijskim fondovima u Trakošćanu, u organizaciji PJR Consultinga i počasnog partnera Hrvatske udruge poslodavaca.

Cilj konferencije je razmjena iskustva sa domaćim i stranim stručnjacima te povezivanje i ostvarivanje vrijednih poslovnih kontakata. U novom programskom razdoblju dostupno je više od dvostruko sredstava iz europskih fondova u odnosu na prethodno razdoblje, što period ispred nas čini osobito izazovnim. Vođena je rasprava o ekonomskim i socijalnim efektima uvođenja eura i njihovog odraza na bespovratno korištenje sredstava, naglasak je stavljen i na problematiku cijena u vrijeme velike inflacije i dostupnosti projektanata te izvođača radova i roba.

- Pred nama je intenzivno razdoblje u privlačenju sredstava iz fondova Europske unije. Kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti te mehanizam Integriranog teritorijalnog ustroja očekujemo velike investicije na području Varaždina te su na konferenciji pokrenute važne teme s kojima se suočavamo: manjak stručne radne snage i povećanje cijena radova i usluga - rekao je Bedeković.

Komentari