Div iz predgrađa: Vidovec BIOS osvojio županijski kup

Piše: evz

Objavljeno: 17.12.2010. 16:14

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: eVarazdin

Pred gotovo 700 gledatelja rukometaši Vidovec BIOS-a osvojili su trofej županijskog kupa, ostvarivši jedan od najvećih uspjeha u povijesti kluba, pobjedom nad premijerligašem Varteks Di Caprijom.

Konačan rezultat bio je 27:22 za domaće rukometaše, a od prve minute utakmice se vidjelo da Vidovec BIOS neće biti inferioran protivnik u ovom susretu. Iskusni Vujović, Malner, Brkinjač, Turković, Melnjak i Dobovičnik, uz «mladce» Lovrenčića, Sveteca i Breljaka, bili su al-pari protivnik varaždinskom prvoligašu.

Na samom početku utakmice, nošen domaćin navijačima, Vidovec BIOS poveo je 7:3, do 15. minute. Odličnom obranom, potpuno su zaustavili sve najvažnije igrače Varteksa, kojemu su dopustili samo tri pogotka do tog trenutka.

Varteks se vratio u utakmicu, tako da se na odmor otišlo s neriješenim rezultatom – 11:11.

U nastavku utakmice Varteks kreće bolje, probudio se Domagoj Babić, a Varaždinci su poveli u 38. minuti 14:16. Utakmica se lomila, a Vidovec BIOS predvođen sjajnim Malnerom, ipak okreće susret u svoju korist. Željko Lilić u 48. minuti podiže za 19:16, a nakon toga vidovečki rukometaši postižu još dva pogotka za potpuni preokret i 21:16.

Varaždinci su nakon odlične obrane Vidovca upali u «rupu» od čak 14 minuta bez postignutog pogotka. Varteks se tek «približava» na 21:18, no na kraju ipak slavlje pripada Vidovec BIOS-u. Svi su priznali, u potpunosti zasluženo, pa i trener Varteks Di Caprija Željko Golik.

- Čestitke Vidovcu, pokazali su kako se bori za svoj klub, šteta da mi danas nismo bili pravi. Mislim da je ovo pravi pokazatelj kako i manje sredine trebaju funkcionirati i da je ovo pravi puta za hrvatski rukomet – istaknuo je Golik.

Junak susreta bio je Vladimir Malner, Varteksovo «dijete», koji je s osam pogodaka, iz svih pozicija, bio neriješiva enigma za obranu Varteksa.

- Stvarno smo danas uživali igrati pred ovakvom publikom. Prošao sam mnogo u karijeri, ali ovo mi je jedan od najdražih trofeja. Bio je poseban motiv igrati protiv bivšeg kluba, kako meni, tako i ovim mlađim dečkima. Mislim da naša pobjeda danas nije bila nezaslužena – istaknuo je Malner.

Velika fešta uslijedila je nakon utakmice, uz navijačku himnu «Vidovec, ludo volim Vidovec….» orilo se dvoranom, kada je Čedo Sušnić predavao pehar županijskog kupa zamjeniku kapetana Miljenku Melnjaku.

Mali Vidovec održao je pravu malu lekciju rukometa Varteks Di Capriju, ali što je najvažnije, bio je to pravi praznik rukometa, bez i najmanjeg incideta, kako na parketu, tako i izvan njega.

Vidovec BIOS – Varteks Di Caprio 27:22 (11:11)

Vidovec.Dvorana OŠ Vidovec. Gledatelja: 700. Suci: Bosak i Herceg (oba Varaždin). Nadzornik: Vladimir Sokol (Varaždin).
Vidovec BIOS: Benko, Dobovičnik 5, Lilić 2, Kežman, Brkinjač, Svetec 1, N. Melnjak, M. Melnjak 1, Jergan, Breljak, Vujović, Lovrenčić 3, Malner 8(1), Golub 3, Turković 4. Trener: Zvonimir Melnjak.
Varteks Di Caprio: Žitnjak, Babić 5, Jagačić 6(4), Žnidarić, Vincek 1, Imamović, Sršen 3, Vidaček 3, Žganec 2, Božić, Štimac, Turan, Barić, Prole 2. Trener: Željko Golik.

Komentari