Djeca iz Lančića i Knapića počela se voziti autobusom do škole

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.12.2013. 10:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Zahvaljujući suradnji Grada Ivanca, Autobusnog prometa Varaždin i Županijske uprave za ceste, od srijede, 4. prosinca, do škole u Ivancu autobusom putuje i 29 učenika s područja Lančića i Knapića.

Inicijativu za to dao je mjesni odbor koji se gradu obratio zamolbom da pokuša organizirati autobusni prijevoz za djecu koja po raznim vremenskim prilikama frekventnim prometnicama pješače do škole, čime je u pitanje bila dovedena njihvoa sigurnost.

AP Varaždin izrazio je spremnost da uvede liniju, a uz dopuštenje ŽUC-a PZC je izveo spuštanje rubnjaka kako bi se olakšao pristup autobusu u naselje.

Inače, Grad Ivanec – iako mu to nije zakonska obveza – osigurava sredstva za besplatan prijevoz do škola svih učenika koji do škole imaju manje od pet kilometara i koji inače, temeljem kriterija državnih i županijskih tijela, ne ostvaruju pravo na besplatan prijevoz.

Za prijevoz takve djece (uključujući i učenike s ivanečkog područja koji pohađaju Srednju školu Ivanec) Grad Ivanec iz proračuna izdvaja oko 270 000 kuna na godinu.

Izvor: ivanec.hr

 

Komentari