Središnji državni ured za šport

Dječjem vrtiću "Dječji svijet" nagrada #BeCROactive zbog poticanja djece na sportske aktivnost

Objavljeno: 12.12.2019. 10:51

Zadnja izmjena: 12.12.2019. 10:54

U petak 6. prosinca u Hotelu Westin u Zagrebu održana je dodjela nagrada Središnjeg državnog ureda za šport, a nagradu #BeCROactive u kategoriji "Obrazovna ustanova" dobio je Dječji vrtić "Dječji svijet" iz Varaždina.

Središnji državni ured za šport drugu godinu zaredom organizira dodjelu #BeCROactive nagrada, osmišljene po uzoru na #BeActive Awards koju unazad četiri godine Europska komisija dodjeljuje u sklopu Europskog tjedna sporta. Glavni cilj ove dodjele je odati priznanje ustanovama i pojedincu koji su se istaknuli u širenju glavne poruke Europskog tjedna sporta - #BeActive na području Republike Hrvatske. Nagrade se dodjeljuju u kategorijama „Obrazovna ustanova“, „Radno mjesto“ i „Lokalni heroj“.

Cilj Europskog tjedna sporta je inspirirati građane na svakodnevno sudjelovanje u športu i tjelesnim aktivnostima te podići svijest o njihovim dobrobitima, a „Dječji svijet“ je upravo to postigao provođenjem posebnog programa u prirodi unatrag proteklih 8 godina. Programom je do sada obuhvaćeno oko 800 sudionika, a djeci je dva puta tjedno omogućen trosatni boravak u prirodi tijekom redovnog boravka u vrtiću. Dječji vrtić „Dječji svijet“ u kategoriji obrazovnih ustanova, odabran je i kao predstavnik Hrvatske u 2019. godini na europskoj razini. Vrtić se istaknuo kao obrazovna ustanova koja svojim programom potiče djecu na športsko-tjelesnu aktivnost te ih upoznaje s dobrobitima koje ona pruža

Komentari