financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda

Dječjem vrtiću Potočnica odobrena sredstva za informatizaciju poslovanja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.01.2021. 13:45

Zadnja izmjena: 22.01.2021. 08:28

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva odobrio je Dječjem vrtiću Potočnica Mala Subotica sredstva putem projekta “Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove.”

Projektom će se omogućiti upis djece u predškolske programe putem sustava e-Građani, biti će uspostavljen izvještajni sustav za nadležne institucije te će se omogućiti i modernizirati sustav prikupljanja matičnih podataka kroz cjelokupni sustav obrazovanja. Navedena sredstva iskoristi će se za nabavu opreme (računala i multifunkcijski pisač), edukaciju zaposlenika i korisničku podršku za djelatnike Dječjeg vrtića. Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a prijava Dječjeg vrtića Potočnica ocijenjena je kao prva na rang listi između 151 prijavljenog vrtića s područja Republike Hrvatske.

- Nakon što su proteklih godina realizirana kapitalna ulaganja u modernizaciju Dječjeg vrtića Potočnica, ovim projektom nastavlja se unapređenje obrazovnog sustava na području Općine Mala Subotica. Roditeljima će se između ostalog omogućiti dohvat potrebnih podataka u elektroničkom obliku, odnosno rasteretiti ih fizičke dostave dokumenata – zaključio je općinski načelnik Valentino Škvorc.

Komentari