Dječji dan na otvorenom: Igrat će se Čovječe ne ljuti se i tražiti blago!

Objavljeno: 21.07.2014. 10:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Kako bi u dane ljetnih praznika razveselili djecu, humanitarna Udruga FB Humanitarci Varaždin i Udruga Dona organiziraju manifestaciju „Dječji dan na otvorenom“ koja će se održati 9. kolovoza u Varaždinu na Kapucinskom trgu.

Ovaj jedinstven događaj želi okupiti djecu od 6 do 14 gosina starosti u igrama raznog karaktera, a uz igru omogućiti im nova poznanstva, pregršt zabave, nagrade, ali i ono najvrednije – boravak na otvorenom prostoru.

Djeca danas sve više vremena provode u zatvorenom prostoru, posebice u virtualnom svijetu. Osobito sad kada su školski praznici, potrebno je i za njih organizirati nešto da izađu van, da se međusobno druže, da se zabave, ali i da se potiče njihova kreativnost, logičnost u razmišljanju i slično – poručuju organizatori.

Planirane igre za „Dječji dan na otvorenom“ su Čovječe ne ljuti se, koja će se igrati na velikoj ploči na tlu, a djeca će predstavljati figure i igrače za pojedine timove. Igrat će se i Lov na blago, a tražit će se određeni predmeti s popisa u posebno dizajniranim kutijama.

Igrat će se i dječja Bela i Mau-mau, a napravit će se i zajednički crtež. Predviđeno je crtanje kredom na određenom prostoru kako bi se stvorila velika zajednička slika.

Komentari