Dječji vrtić "Dječji svijet" uključen u projekt EU

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 14.10.2013. 17:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: DV "Dječji svijet"

Dječji vrtić Dječji svijet uključen je u multilateralni  Comenius projekt  pod nazivom "Zajednički jezik igračaka" financiranog od Europske unije u iznosu od 22 500 eura. 

Projekt je odobrila  Agencija za mobilnost i programe EU, a u projekt je uključeno šest zemalja: Hrvatska, Turska, Bugarska, Latvija, Norveška i  Slovenija . Prvi  radni susret u okviru projekta održan je  u  od 7. do 10. listopada kod koordinatora projekta DOGA ISTANBUL  koji je cjeloviti odgojno obrazovni sustav kojeg čine dječji vrtić, osnovna škola i srednja škola.

Domaćini prvog susreta bili su djelatnici dječjeg vrtića  "Ozel yakacık doğa anaokulu" , dok će Dječji vrtić Dječji svijet biti sljedeći domaćin, u vremenu  od 11. do 15. prosinca ove godine.

Predviđeno vrijeme trajanja projekta je dvije godine, te će u tom razdoblju djelatnici dječjih vrtića zajedno s djecom upoznavati države i kulturu zemalja partnera kroz igračke -  od tradicionalnih igračaka pojedine zemlje  do suvremenih i modernih igračaka, kao i raznovrsnih materijala koje djeca koriste u igrama.

Cilj projekta je pomoći djeci  u otkrivanju i upoznavanju jezika  igračaka, te da istražuju i upoznaju druge kulture i običaje.  

Osnovna tema prvog susreta bila je međusobno upoznavanje sudionika projekta, kao i stručna rasprava o temi značenja igre i igračaka u životu, odgoju, obrazovanju i odrastanju djece  predškolske dobi. Tijekom prvog susreta bilo je vidljivo kako se programi dječjih vrtića sudionika projekta međusobno razlikuju obzirom na vrijeme koje je djeci omogućeno za igru, nasuprot vremena  provedenog u organiziranom učenju.

Nakon uspješno odrađenog prvog sastanka i sretnog povratka u Varaždin započinje rad s djecom na projektu te planiranje sljedećeg sastanka koji će se održati u Varaždinu u prosincu ove godine. Tom prilikom "Dječji svijet" će predstaviti svoj vrtić kao i mjesta u kojima vrtić djeluje (Varaždin, Petrijanec i Beretinec) svim partnerima iz projekta, čemu se izrazito vesele djeca ali i svi djelatnici dječjeg vrtića "Dječji svijet".

Komentari